Upravljanje penalima

Dosljedno i transparentno

ATRON ATCS RX

ATRON ATCS RX kao pouzdan izvor podataka

Primatelji usluge sve više provjeravaju kvalitetu usluge koju pružaju prijevozničke tvrtke. Mjerenja uzorkovanjem obično se temelje na podacima u stvarnom vremenu dobivenim iz čvorišta podataka. Na primjer, kao KPI (ključni pokazatelji uspješnosti) smatra se ugovorno utvrđena točnost. Ako se ne postigne dogovorena minimalna razina kvalitete, djelomično se naplaćuju ozbiljne kazne (penali).

Pomoću ATRON-ovog ATCS RX-a, prijevozničke tvrtke u ranoj fazi prepoznaju nastanak penala i neizvršavanje KPI-ova. Prema tome moguće je primateljima usluga pružiti valjane dokaze, kao na primjer, vezano za točnošt. Ciljanim korištenjem sustava za upravljanje događajima, djelatnici u kontrolnom centru su u ranoj fazi informirani o svakoj potrebi za djelovanjem i odmah dobivaju prijedlog za rješenje problema. I daljnje detaljne informacije također se brzo i intuitivno prikazuju u sustavu.

Ako su kvarovi i netočnosti neizbježni, sustav nudi mogućnost da se odmah obavijesti putnike i da se nositelj javne zadaće obavijesti o razlozima. Pored toga provodi se i detaljno protokoliranje, što daje solidnu osnovu za postupak kontinuiranog poboljšanja.