ATRON rješenja
Mnoge mogućnosti – jedno rješenje
Rješenja

Pametno rješenje za bolju budućnost

Društvo koje se mijenja uvijek nam postavlja nove i uzbudljive izazove – koje rado prihvaćamo. Zato radimo iz dana u dan na inteligentnim rješenjima za gradove i regije u kojima se isplati živjeti.

U cilju povećanja učinkovitosti javnog prijevoza i udobnosti za putnike te prijevoza što je moguće većeg broja ljudi na način koji nije štetan za klimu, ATRON proširuje svoje provjerene sustave za prodaju karata i kontrolne centre sa rješenjima za upravljanje voznim parkom i spremištima. ATRON je jedan od rijetkih proizvođača koji i dalje nudi cijeli paket, dakle hardver, softver i usluge iz jedne ruke.

Naši ciljevi

 • inteligentna rješenja za gradove i regije u kojima se isplati živjeti
 • povećana učinkovitost naših klijenata i partnera
 • prijevoz putnika od točke A do B na udoban način koji ne šteti klimi

Naša strast

 • digitalizacija, mobilnost i održivost – već 40 godina
 • robusni i izdržljivi proizvodi s dugim ciklusima održavanja
 • otvoreni standardi i sučelja
 • visoka tehnologija iz Bavarske Digitalisierung

ATRON | Vozne Karte

Ticketing je puno više od same prodaje karata. Digitalizacijom mogućnosti za putnike postaju raznovrsnije i praktičnije. No, time ujedno zahtjevi za prijevozničke tvrtke postaju složeniji. ATRON zato nudi veliki izbor rješenja za prodaju karata - od stacionarnih / mobilnih uređaja za prodaju karata, preko terminala za čip kartice do rješenja za online trgovine kojai se temelje na pretraživačima - i sve to je povezano u moćnu ATRON-ovu infrastrukturu.

 • eTicketing rješenja i vozne karte
 • mobilni uređaji za prodaju poput putnog računala AFR 4 ili stacionarni uređaji za prodaju karata poput AFA 270
 • udobna mobilna kontrola karata s pomoću aplikacija za pametne telefone ili modernih terminala za kontrolu karata u vozilu
 • zaštita prihoda pomoću eTicketing terminala ACT 420
 • Abo System 5 kao pozadinski sustav za prodaju

ATRON | Kontrola Prometa (ITCS/AVL)

Kontrolni centar je srce prijevozničkih tvrtki koje mora neprekidno raditi bez smetnji i kašnjenja. Osim toga, zahtjevi putnika s obzirom na kvalitetu dosegli su visoku razinu, a zbog toga raste i rizik od penala.

Iz tog razloga, ATRON nudi povezanu RBL infrastrukturu sastavljenu od softvera i hardvera koja je optimalno međusobno usklađena. Na primjer, novi mobilni ATCS RX nije samo robustan i moćan kontrolni centar, već svojim pametnim novim softverskim rješenjima serije RX serije pomaže i prijevozničkim tvrtkama u osiguranju kvalitete te u boljem i valjanom upravljanju penalima.

 

ATRON | Upravljanje voznim parkom i spremištima

S novim poslovnim područjem "Upravljanje voznim parkom i spremištima", ATRON proširuje svoje provjereno osnovno poslovanje i na taj način reagira na zahtjeve tržišta za povećanjem učinkovitosti spremišta. Vlastita pametna rješenja povećavaju učinkovitost prijevozničkih tvrtki, ali i dostupnost vozila.

U središtu je postojeća IT infrastruktura koja se sastoji od učinkovitog ATRON-ovog softvera i hardvera. Tako da se sada podaci o vožnji (zadani/stvarni podaci) zajedno s podacima o stanju vozila iz FMS/CAN gatewaya šalju kontrolnom centru (ITCS/AVL), spremištu, radionici te vanjskim softverskim rješenjima - uživo i u stvarnom vremenu. Inteligentna infrastruktura čini radne procese učinkovitijima i na taj način smanjuje troškove. ATRON-ova putna računala i aplikacije u vozilu time postaju neizostavan centar za podatke i komunikaciju u vozilu prijevozničke tvrtke.

 

ATRON | Savjeti i usluge

Rastuća digitalizacija prometa izrazito je povećala složenost IT sustava. Pritom se može uočiti trend da prijevozničke tvrtke, između ostalog, i zbog vrlo zahtjevnih propisa o javnoj nabavi, već u fazi idejnog rješenja provode vanjske konzultacije. To iziskuje dosta vremena i znatno opterećuje proračun projekta.

Zašto onda bi izravno uključili proizvođača s dugogodišnjim iskustvom? Operativni savjeti su sastavni dio ATRON-a. Kao snažan partner, ATRON klijentima pruža podršku tijekom cijelog procesa, od ideje do implementacije IT sustava. Pritom ATRON u okviru operativnog savjetovanja temeljito analizira zahtjeve i želje, preuzima upravljanje projektom i integraciju sustava do stručnih edukacija nakon implementacije.

Oslanjamo se na veliko tehničko znanje, otvorena sučelja i spremni smo za suradnju ako sami ne možemo pružiti usluge jer je to jedini način da se stvore optimalna rješenja za klijente, iza kojih stojimo kao integrator sustava.