Novi CD - Ludwig van Beethoven & Dora Pejačević

ATRON ostaje sponzor Zagrebačke filharmonije

Barbara Brunner, glavna izvršna direktorica ATRON grupe prilikom obilaska zagrebačke podružnice, sastala se s predstavnicima Zagrebačke filharmonije te prisustvovala koncertu Zagrebačke filharmonije u sklopu Crvenog ciklusa u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski. Na koncertu je izvedena baletna suita Licitarsko srce Krešimira Baranovića, Drugi koncert za violinu i orkestar Karola Szymanowskog i 5. Simfonija Sergeja Prokofjeva. Koncertom je dirigirao maestro Robert Farkas, a publiku je posebno oduševila mlada solistica iz Japana Hina Maeda izvodeći koncert Karola Szymanowskog na violini Antonia Stradivarija staroj 308 godina.

„Sponzorstvom najvećeg zagrebačkog i hrvatskog orkestra te ujedno i svjetski priznatog orkestra, ATRON grupa potvrđuje svoju snažnu prisutnost na tržištu Republike Hrvatske na kojem posluje već 20 godina. Suradnja sa Zagrebačkom filharmonijom doprinosi boljoj prepoznatljivosti i vidljivosti ATRON grupe“, istaknula je Barbara Brunner.

U ovom plodonosnom partnerstvu oba partnera ističu se izvrsnošću, ATRON kao vodeća tvrtka na području inovativnog unaprjeđivanja europskog javnog prijevoza, a Zagrebačka filharmonija u vrhunskom izvođenju zahtjevnih i vrijednih kompozicija svjetske i domaće glazbene baštine i djela suvremenih skladatelja. ATRON grupa već godinama kreira napredna rješenja kojima obuhvaća ključne izazove današnjeg vremena, a to su digitalizacija, mobilnost i održivost.

ATRON grupa također je sponzorirala snimanje i produkciju novog nosača zvuka - Ludwig van Beethoven & Dora Pejačević. Na CD-u ljubitelji glazbe uživat će u izvedbi komornih sastava Zagrebačke filharmonije koji izvode Septet u Es-duru, op. 20 Ludwiga van Beethovena i Pet minijatura za violinu i klavir Dore Pejačević. Ova je suradnja posebno značajna, jer CD izlazi u godini obilježavanja stote godišnjice smrti ove nadarene hrvatske skladateljice.


Na slici: Dunja Puškadija i Filip Belić, Zrinka i Mario Škarica, Barbara Brunner, Ivan Lozić, Nike i Domagoj Lakoš
Foto: Igor Šoban / PIXELL

» Ispiši članak

Natrag